صدى الملاعب
07-28-2013, 04:47 AM
طريقة سريعه وجميله في عمل المشاوي (http://www.al3inmoon.com/vb)( تكه + كباب )
قبل ما اتكلـــــم عن المقادير بس حبيت ابين شي ان من دولة وآخرى تختلف المسميات يعني مثلا في بلاد الشام يقولون كباب اما في مصر يقولون عن الكباب كفته .. يعني في مصر التكه = الكباب ( كباب وكفته )
الكباب :- لحم مفروم وفيها القليل من الدهن
التكه :- قطع لحم صغيره
المقادير او التتبيله :- ملعقه صغيره من الملح + ملعقه صغيره من الفلفل الاسود مطحون + ملعقه صغيره فلفل احمر حلو + ملعقه صغيره ثوم مفروم + بصله مفرومه
بعد ماتجهزين الاسياخ تحطين على السيخ قليل من الزين وتبدين تشكين الاسياخ باللحم بعد ماتضعين التتبيله على اللحم وتقومين بخلطه جدا .. بعد الانتهاء ضعي الاسياخ في الثلاجه لمدة ربع ساعه الى نص ساعه .. وبعدها قومي بوضع الاسياخ على الشوايه وقومي بتقليب الاسياخ باا استمرار .
ونفس الطريقه مع التكه بنفس المقادير .
طريقة انا استعملها في الرحلات سريعه وجميله .
تقبلوا مني فائق الاحترام والتقدير
قبل ما اتكلـــــم عن المقادير بس حبيت ابين شي ان من دولة وآخرى تختلف المسميات يعني مثلا في بلاد الشام يقولون كباب اما في مصر يقولون عن الكباب كفته .. يعني في مصر التكه = الكباب ( كباب وكفته )
الكباب :- لحم مفروم وفيها القليل من الدهن
التكه :- قطع لحم صغيره
المقادير او التتبيله :- ملعقه صغيره من الملح + ملعقه صغيره من الفلفل الاسود مطحون + ملعقه صغيره فلفل احمر حلو + ملعقه صغيره ثوم مفروم + بصله مفرومه
بعد ماتجهزين الاسياخ تحطين على السيخ قليل من الزين وتبدين تشكين الاسياخ باللحم بعد ماتضعين التتبيله على اللحم وتقومين بخلطه جدا .. بعد الانتهاء ضعي الاسياخ في الثلاجه لمدة ربع ساعه الى نص ساعه .. وبعدها قومي بوضع الاسياخ على الشوايه وقومي بتقليب الاسياخ باا استمرار .
ونفس الطريقه مع التكه بنفس المقادير .
طريقة انا استعملها في الرحلات سريعه وجميله .
تقبلوا مني فائق الاحترام والتقدير